Домати с яйца на тиган / Tomatoes with eggs in a pan - Turkish cuisine

Здравейте приятели,
Сряда е и у дома е ред за лесни и бързи ястия.
По средата на работната седмица почти винаги приготвям нещо лесно и аламинутно.
Предложението ми днес е от Турската кухня, приготвя се за около 10-15 мин. и е много вкусно.
Може да приготвите ястието за обяд или вечеря и да го поднесeте с млечен сос с мента или свежа салата.
В Турция този аламинут се поднася традиционно за закуска, но за мен се оказа практично решение за бърз семеен обяд.
Добавих и ръчно омесено домашно хлебче за разкош.
Представям Ви рецептата за Домати с яйца на тиган.


Необходими продукти: за 3 порции

6 бр.яйца - по две на човек
2 бр. големи градински домата
2 бр. зелени чушки капия
2 бр. червена чушка капия
2 бр. големи скилидки чесън
150 гр кашкавал
2 с.л олио
1 с.л краве масло
щипка суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
щипка червен пипер
пресен магданоз - за поръсване при сервиране

Начин на приготвяне:

Пригответе си голям широк тиган с капак.
Измийте доматите и премахнете зелената твърда част около дръжката с малко остро ножче.
Нарежете доматите на кръгчета.
Отделете дръжките на чушките, почистете ги от семената и ги срежете на две парчета.
Загрейте мазнината в тигана и добавете пресованите скилидки чесън. Разбъркате и запържете.
Прибавете мащерката и червения пипер и отново разбъркайте.
Сложете доматените филийки и между тях чушките да се запържат в чесновата мазнина, на среден огън.
Обръщайте ги да се запържат и от двете страни.
След няколко минути чукнете в средата яйцата.
Наредете върху всеки домат по парче кашкавал.
Захлупете тигана с капак и намалете огъня - при мен на 3 степен от 9 възможни.
Оставете ястието на котлона, докато яйцата се забулят и кашкавала се разтопи.
Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Поръсете със ситно нарязан магданоз преди сервиране.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!


Източник: Анелия Лия от Facebook Group Турски вкусотии

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар