Ароматен, нежен, ронлив!
Идеалната компания за кафето!
Замених част от брашното, в любимата си рецепта за кекс с прясно мляко, с прясно смлени лешникови ядки.
Резултатът е повече от превъзходен!
Резултатът е повече от превъзходен!
С това количество захар кекса не е прекалено сладък.
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч прясно мляко
2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч смлени лешници
1 пакетче бакпулвер - 10 гр
1 капсула ванилова есенция на д-р Йоткер
160 мл олио
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбиваме с миксер яйцата и захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане добаваме последователно и останалите продукти.
- Отделяме 1 ч.ч от сместа и в нея добавяме какаото. Разбъркваме добре с вилица.
- Намасляваме и посипваме с брашно подходяща форма за кекс (използвам форма с незалепващо покритие, което не съдържа PTFE и PFOA)
- Сипваме по - голямата част от тестото в формата. Върху светлата смес изсипваме кафявата, като с помощта на вилица леко разбъркваме, за да се получат шарки.
- Печем кекса в предварително загрята на 180 гр. фурна до суха клечка (задължително направете тест с дървено шишче - то трябва да излиза напълно сухо от кекса и по него не трябва да има полепнало сурово тесто). Винаги правя този тест при печене на печива, затова не посочвам точно време за изпичане.
- Охладете кекса, обърнете го внимателно върху решетка и поръсете с пудра захар преди да сервирате.
Да ви е сладко приятели!
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по-долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook. Благодаря ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар