Страници

Патладжани като пица " Четири сирена / Melanzane come una pizza ai quattro formaggi/Eggplants like a cheese pizza



Здравейте, приятели!
Най - накрая открих хубави родни патладжани на пазара и побързах да приготвя вкусна гозба с тях.


Много обичаме патладжани - просто с доматен сос, Пълнени с кайма и зеленчуци, или пък в Марокански стил или пък с поглед към италианската кухня С моцарела, сирена и пресен босилек.
Днес избрах да приготвя нещо по - различно - патладжаните са основа на " малки пици", а отгоре гарнирате така, както на вас ви харесва или както обичайно гарнирате пица.
Днес за моето семейство избрах  - "Пица" четири сирена. Казвала съм ви колко обичам , когато готвя режимно - Нисковъглехидратно и когато това се харесва на всички у дома нали?
Тази Нисковъглехидратна рецепта е точно такава.
Планирайте да си я приготвите, ако се храните режимно с избягване на бързи въглехидрати.
Разбира се, първо трябва да си подготвите патладжаните, но въпреки това, ястието се приготвя сравнително бързо.
Хубавото е, че може да се консумира и студено.
Аз приготвям повече, за да има и за повече хранения пък и да избегна, доколкото мога, включването на фурната в жегите.
Тук ще посоча приблизително количество продукти за една голяма тава (като фабричните на фурните), но вие може така да калкулирате продуктите, че да си приготвите или повече или по - малко.

Необходими продукти:

3 големи патладжани 
400 гр консерва домати на кубчета
250 гр сирене рикота
125 гр моцарела
200 гр козе сирене ( може да замените с бяло саламурено краве сирене)
200 гр сирене чедър или друго любимо твърдо сирене
шепа маслини Каламата без костилките
настърган кашкавал - по желание

За ароматната смес за намазване на патладжаните преди печене


Зехтин екстра върджин
2 скилидки чесън - пресовани
щипка сух риган
щипка сух босилек
изсушен лук
сушени домати

Пресен магданоз или листенца босилек - за декориране

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от изпълнението на тази рецепта е подготовката на патладжаните - измивам ги, махам дръжките и наразвам надлъжно на не много тънки резени. Посолявам и изчаквам около 20 мин. за да може патладжаните да си пуснат горчивия тъмен сок.
След тази процедура, изплаквам резените и подсушавам с кухненска хартия, след което ги подреждав в тава, предварително застлана с хартия за печене.
Всеки резен назазвам с ароматната смес, посочена по - горе, като за нея смесвам всички продукти, минавам за кратко през блендер и с така приготвената смес мажа , с помоща на кухненска четка, всеки от резените патладжан.
Изпичам патладжаните в загрята на 220 гр .фурна, докато леко поомекнат - не е нужно да ги печете до пълна готовност, защото след това ще се пекат и със сирената.
След като патладжаните омекнат ги изваждам от фурната и мажа всеки един от тях с доматен сос,


а върху него разпределям смес от всички сирена и сухи подправки.
Върху всяка мини " пица" от патладжан декорирам и маслинки.

Връшам във фурната , за да допека " пиците", докато сирената се разтопят и придобият апетитен загар.

При сервираме декорирам с листенца пресен босилек или стръкчета пресен магданоз.


Да ви е сладко и да се похвалите, ако сготвите - в Инстаграм,  Фейсбук страницата на блога или тук, в коментар.


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм 

Благодаря!




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар