Здравейте, приятели на " Подправено с любов".
Измислихте ли какво да хапвате днес?
Ако още не сте, то аз ви предлагам да си направите това разкошно ястия с тиквички, сирена и мляно месо, което без притеснение може да похапвате, дори ако сте на нисковъглехидратен режим.
То отново е от серията " Любими рецепти на цялото семейство".
Няма да ви лъжа - малко по пипкаво се приготвя, но затова пък компенсира с богат вкус.
Един трик от мен - пригответе си най - голямата тава, с която разполагате. Така и така " ще въртите" малки рулца - поне да са повече.
Ето и как да си приготвите Рулца от тиквички със сирена и мляно месо - с препратка към италианската кухня.
Необходими продукти:
за правоъгълна тава с размери 33/23см.
4 големи тиквички
300 гр кашкавал - нарязан на лентички
За каймата:
400 гр мляно месо
черен пипер, кимион и сол - на вкус
шипка сушен див чесън (левурда)
1/2 връзка пресен магданоз
За доматения сос:
1 голяма глава лук
2 консерви домати на кубчета - общо 800 гр
сол на вкус
скилидка чесън
шипка сух риган
За топинга от сирена:
250 гр сирене маскарпоне
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен магданоз
200 гр настъргана моцарела
Допълнително
Зехтин - екстра върджин
млечно - чеснов сос - за сервиране - по желание
Начи на приготвяне:
Първа стъпка от изпълнението на тази рецепта е подготовката на тиквичките - измивам ги внимателно и ги нарязвам на много тънки ленти. За целта може да използвате и специално ренде.
Посолявам ги и изчаквам да си пуснат водата.
След това ги нареждам в тава, покрита с хартия за печене, намазвам ги с малко зехтин и ги изпичам до степен да поомекнат леко, така че да ми бъде лесно да ги завия на рулца.
През това време си подготвям каймата, като за нея смесвам мляното месо и подправките и омесвам добре.
В отделен съд приготвям топинга от сирена, като смесвам маскарпонето, пресния лук и магданоза, нарязани на ситно, както и настърганата моцарела.
Приготвянето на доматения сос е стандартно - в тиган загрявам малко зехтин и задушавам лука, нарязан на ситно и скилидката чесън - пресована.
Добавям доматите, посолявам на вкус и подправям с риган.
Сглобяването на ястието става по следния начин:
Върху всяка лентичка от тиквички намазвам малко от каймата, отгоре поставям кашкавал и завивам на рулце.
Огормените рулца от тиквички подреждав в тавичка покрита с малко от доматения сос.
След като подредя всички рулца, върху тях разпределям внимателно останалия доматен сос, а върху него топинга от сирена.
Пека ястието в загрята на 220 фурна, докато остане на мазнина.
По желание може да сервирате с млечно - чеснов сос.
Да ви е сладко приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар