Страници

Вегетариански спагети с чесън, гъби и спанак / Creamy garlic mushroom pasta with spinach


Пастата в най- различни варианти е спасила не една семейна вечеря.
Почти не познавам дете (а дори и възрастен), което да не обича спагети.
Ястието, което ви предлагам днес е точно такова - бързо, лесно и много вкусно.
И най - важното - еднакво за всички!
Макар и вегетариански вариант, този начин на приготвяне на паста се харесва на всички у дома.

Ето и необходимите продукти:

1 пакет спагети
600 гр печурки
около 350 гр. замразен спанак- на листа, не на кубчета
една глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л зехтин Extra Virgin или Pomase Olive Oil
За соса:
100 гр краве масло
1и 1/2 с.л брашно
500 мл студено прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
провансалски подправки- щипка риган и мащерка
За поръсване:
Пармезан, пекорино или качествен твърд кашкавал от краве мляко
При сервиране - допълнително струйка зехтин Extra Virgin за всяка порция

Начин на приготвяне:

Пригответе спагетите според инструкциите на опаковката - сварете ги в подсолена кипяща вода, като спазвате окозано време за варене, така че да останат al - dente
Загрейте зехтина в тиган и запържете в него ситно нарязания лук и скилидките чесън.
Прибавете гъбите и гответе, докато водата им се поизпари.
Добавете в тигана и замразения спанак.
Разбъркайте, подправете със сол и черен пипер и прехвърлете в подходяща купа.
В същия тиган разтопете маслото.
Прибавете брашното и сухите подправки и разбъркайте, така че брашното леко да се запържи.
Започнете на доливате на порции от студеното прясно мляко, като бъркате енергично и непрекъснато с телена бъркалка, така че да не се образуват бучки в соса.
Ако това все пак се случи, прецедете соса преди да го използвате.
Отцедете сварените спагети.
Добавете гъбите и спанака към соса, разбъркайте и след това прехвърлете всичко това към сварените спагети.
Разбъркайте добре, за да се смеси пастата със соса.
Сервирайте, като полеете със струйка зехтин и поръсите с избраното от вас твърдо сирене.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!



Няма коментари:

Публикуване на коментар