Страници

Френски ябълков пай / French apple pie


Здравейте приятели на "Подправено с любов"
Днес за десерт отново предлагам класически френски ябълков пай.
Ако мога да ви го опиша с една дума - просто Разкошен!
Дори не ви е необходим миксер за приготвянето му.

Маслено - яйчният топинг прави сладкиша много сочен и с консистенция наподобяваща крем карамел.
Горещо ви препоръчвам да го опитате.
Вкусен е и топъл (с топка сладолед при сервиране) и студен.

Необходими продукти: за форма с размери 22 см.

За основата:
120 гр брашно
90 гр захар
10 гр бакпулвер
1/8 ч.л сол 
1 капсула ванилия
2 яйца
2 с.л разтопено масло
100 мл прясно мляко
4 ябълки
За топинга:
90 гр захар
1 яйце
45 гр разтопено масло.

Начин на приготвяне:

Смесете в купа брашното, захарта, бакпулвера и солта.
В отделна купа разбийте с вилица яйцата, маслото, прясното мляко и ванилията.
Смесете сухите с мокрите съставки.
Обелете ябълките, разрежете на две половини, отстранете семките и нарежете на тънки резени.
Прибавете парчетата ябълки към тестото.
Разпределете сместа в подходяща форма за торта (покрита с хартия за печене) или в друга тава с подходящ размер.
Загладете равномерно.
Печете в загрята на 200 гр фурна за около 30 мин.
През това време си пригответе топинга, като разбиете в купичка яйцето, захарта и маслото.
Изпеченият сладкиш залейте равномерно с така приготвения топинг.
Намалете фурната на 180 гр и допечете сладкиша до приятен златис загар.





Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!


Няма коментари:

Публикуване на коментар