Страници

Фритата на фурна с бекон и рикота/ Bacon & ricotta oven-baked frittata recipe




Необходими продукти:

3 стръка праз - почистени и нарязани на колелца
2 големи картофи - обелени, нарязани на кубчета и предавтително сварени с подсолена вода
бучка масло - около 60 гр.
10 ивици бекон - нарязани на кубчета
6 яйца - предаврително добре разбити
250 гр рикота
100 мл готварска сметана
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 200 гр.
Намасляваме тавичката в кочто ще печем с малко масло.
Загряваме останалото масло в тиган. Задущаваме в маслото почистения и нарязан на колелца праз.Прехвърляме праза в отделна чиния и в същата мазнина запържваме бекона до хрупкаво.
В купа смесваме запържения бекон, задушения праз, рикотата, яйцата и горварската сметана.
Подправяме със сол и черен попер на вкус и разбъркваме.
На дъното на намаслената тавичка подреждаме сварените картофи, отгоре разпределяме сместа с бекон и праз. Заравняваме добре.
Печем ястието около 20-25 мин. или докато стегне.
Сервираме фритата със свежа салата по избор.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!



Няма коментари:

Публикуване на коментар