Здравейте, почитатели на вкусната домашно приготвена храна!
Рецептата за днес е за много вкусни банички, които се доближават максимално до купешките банички, макар да са приготвени с готови кори.
Много видове баници съм приготвяла през годините, непрекъснато експериментирам и търся нови рецепти, но тези банички си остават абсолютен фаворит на моите момчета.
Рецептата ми попадна случайно в TikTok, а баничките бяха приготвени от дама на име Катя Стоянова, за което сърдечно й благодаря!
Интересното тук е, че се използват две смеси - яйчена и пълнеж и разбира се доста мазнинка.
Може да оформите баничките вити
или прави банички
но това никак не се отразява на вкуса им.
Ето и рецептата - за 10 бр банички
Необходими продукти
10 листа кори за баница - може да оформите прави или навити банички
за яйчена смес
1 яйце
150 гр кисело мляко
100 мл разстопенно масло или олио
за пълнежа:
около 400 гр краве сирене
2 яйца
Начин на приготвяне:
Подготовкана яйчената смес
В купа разбиваме яйцето. Прибавяме киселото мляко и маслото (олиото). Разбъркваме много добре.
Подготовка на пълнежа:
В друга купа натрашаваме сиренето и прибавяме към него разбитите яйца. Разбъркваме хубаво.
Оформяне на баничките:
Вземаме един лист от корите. Нанасяме 3 с.л от яйчената смес. Намазваме хубаво навсякъде и прегъваме на две.
На другата страна, в единия край, слагаме от пълнежа със сирене. Навиваме като вита баничка
или прегъваме, като плик за права баничка.
Така оформяме всички кори.Погреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене.
Печем в загрята на 200 гр фурна до приятен загар и готовност.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм
Няма коментари:
Публикуване на коментар