Страници

Пълнозърнести мъфини с ябълки и кафява захар / Whole wheat muffins with apples and brown sugar

 

Здравейте, приятели!

Кой не обича мъфини?!

Тези са ябълкови, много сочни, пълнозърнести, с нерафинирана кафява захар, която им придава леко карамелен аромат.

Правят се бързо и се изяждат още по - бързо.

Подходящи за закуска в училище и офис. При печенето се получават с равна повърхност и ако желаете, може да включите и децата в тяхната направа, а защо не да им предоставите възможност и да ги украсят. От тази доза се получават 18 бр кексчета - ще има и за почерпка на приятелчета.

Мъфините се получават с не много сладък вкус - перфектно балансиран за моето семейство. Лично аз можех още да намаля захарта. Ако обичате повече сладко, винаги може да ги поръсите с пудра захар след изпичане или да ги полеете с топинг по избор - аз правя за моето смеейство медно - таханов.

Необходими продукти - за 18 бр кексчета

мярка - ч.ч с вместимост 300 мл течност

1 ч.ч настъргани на едро ренде ябълки
3 яйца L размер
1/2 ч.ч кафява нерафинирана захар - може да се намали до 1/3
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.л сода за хляб
1/2 ч.ч Високоолеиново Слънчогледово Масло Hosso Омега 9 
1/2 ч.л канела
1 капсула ванилия Dr Oetker
2 и 1/3 ч.ч пълнозърнесто  брашно от спелта 

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте с миксер яйцата и захарта (тук няма как да кажа до побеляване, защото сместа е тъмно кафява, заради кафявата захар, но трябва да увеличи обема си като цяло).
Добавете олиото и отноео разбийте. Последователно прибавете ябълките, ароматите , киселото мляко и брашното - трябва да се получи гъстота на кексово тесто.
Разпределете сместа във форма с гнезда за мъфини, предварително покрити с хартиени кошнички за мъфини. не пълнете догоре, а само две трети от обема на гнездата, защото мъфините ще се надуят.
Изпечете в загрята на 180 гр фурна на горен и долен реотан до суха клечка.
На мен печенето ми отнема около 25 минути.






Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!


Няма коментари:

Публикуване на коментар