Страници

Пълнени пилешки гърди с лук и гъби - НВ/Кето / Stuffed chicken breast with onions and mushrooms - LowCarb / Keto

Здравейте, приятели!
След поредицата предимно зеленчукови ястия, днес сервирам вкусно ястие с пилешко месо.
Ако сте от хората , които спазват режим с ограничаване на въглехидратите или Кето режим, спокойно може да планирате това ястие за едно от седмичните ви хранения - при Кето без моркова.
Пилето приготвено по тази рецепта не изисква дълго време в кухнята, получава се ароматно и сочно и ако случайно ви остане, може да си приготвите кутия за храна в офиса или училище за следващия ден.
Ето и точната рецепта по която го приготвих.

Необходими продукти

за около 4 порции:

3 бр пилешки гърди
2 глави червен лук - може да замените и с обикновен стар лук
400 гр пресни гъби печурки
1 морков - ако спазвате стриктен кето режим го пропуснете
200 гр заквасена сметана
120 мл домашен пилешки бюльон  - ако не разполагате с такъв, заменете с вода.
2 с.л зехтин
прясна мащерка
куркума - на върха на ножа
сол и черен пипер на вкус



Начи на приготвяне:

Започвам с подготовката на плънката за пилешките гърди.
Загрях зехтин в дълбок тиган.
Нарязах лука на ситно и гъбите на тънки жулиени. Настъргах моркова на едро ренде.
Запържих леко лука в зехтина. Добавих гъбите и морковите и готвих, докато водата от гъбите се изпари и плънката остане на мазнина. Периодично разбърквах.
Посолих и подправих със сол, черен пипер, куркума и прясна мащерка. Разбърках още 2-3 пъти, докато тигана е на котлона, за да могат подправките да пуснат ароматите си.
Оттеглих тигана настрани и се заех с подготовката на пилето.
Разрязах всяка парче пиле надлъжно, така че да се образува джобче.
Разпределих плънката поравно на броя на пилешките гърди.
Напълних всяко парче пиле с малко от плънката и подредих в тавичка. Може да фиксирате пълнените пилешки гърди с клечки за зъби, за да не изпада плънката, но аз не си играх с тази процедура.
Добавих бульона, покрих с хартия за печене, а върху нея лист алуминието фолио и пекох в загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.
След това отсраних хартията за печене и фолиото, които се явяват импровизиран капак в случая.
Направих сос, като разредих сосовете от печеното пиле със заквасена сметана.
Полях с този сос пилето и допекох ястието за още 10 мин само на горен реотан.
Сервирах със свежа салата - в случая айсберк, авокадо, домат и маслини.
За нережимните членове на семейството може да поднесете това ястия и с пържени картофи или ориз със зеленчуци.
Да ви е сладко и здравословно, приятели!






Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар