Здравейте, приятели!
Изминалите почивни дни прекарахме сред природата. Както винаги за цялото семейство приготвих домашна храна - джоб сандвичи с кюфтенца и домашен кекс.
За себе си обаче трябваше да съобразя храната с ВМНВ си режим на хранене. Сандвичите с домашен хляб не са опция в този случай.
Не ми трябваше много време, за да реша, че бих могла да модифицирам любимия си блат от карфиол в нещо като крекери и дори да си направя сандвичи от него.
В тази публикация ви споделям как постигнах това.
Необходими продукти:
За правоъгълна тава с приблизителни размери 56/32
мярка - ч.ч с вместимост 300 мл течност
1.200 кг пресен карфиол
2 яйца
200 гр настърган качествен кашкавал
120 гр. настъргано сирене Пармеджано Реджано
1/3 ч.ч бадемово брашно
1 връзка ситно маразан магданоз
1 ч.л самардала
сол и черен пипер на вкус
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Започнах с подготовката на карфиола.
Почистих и измих добре пресния карфиол, накъсах го на розички и го сварих за около 10 - 12 мин. в кипяща вода. Не е необходимо да го преварявате, а леко да поомекне.Проверявам за готовност с вилица.
Извадих сварения карфиол в голяма купа и го оставих да се охлади.
През това време подготвих яйцата, настъргах кашкавала и нарязах магданоза наситно.
Когато карфиолът се охлади го намачках с вилица.
Към него прибавих яйцата, настърганите кашкавал и Пармежано Реджано, бадемовото брашно и магданоза. Подправих със самардала, сол и черен пипер на вкус.
Изпекох блата в голямата правоъгълна тава от фурната, предварително застлана с хартия за печене.
Прехвърлих сместа в тавата и заравних добре. Поръсих със сусам.
Пекох в загрята на 220 гр фурна на горен и долен реотан до златисто.
Имайте предвид, че ако препечете блата повече става хрупкав и идеален за крекери с различни разядки, а ако го оставите леко златист, без да го препичате много е по - гъвкав и може да се свие на нещо като сандвич.
Гарнирах с домашно магданозено песто и печено месо. Поднесох с усмивка и добро настроение и както често се получава поделих моите " сандвичи" с останалите нережимни хора.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар