Страници

Гъби по овчарски - от гр. Сопот / Mushrooms with vegetable and cheese - from Sopot city in Bulgaria



Здравейте, приятели!
Рецептата днес е за вкусно вегетарианско ястие с гъби от гр. Сопот.
Това е традиционна българска рецепта от този край, която за мен беше непозната, но се оказа точно по вкуса на семейството ми. Научих рецептата от любимата си книга за стари рецепти от Българската Национална кухня, която напоследък често прелиствам.
Готви се бързо - на принципа всичко в един съд.
Поднесох тази вкусна българска гозба с пресен домашен хляб.
Уверявам ви, че удоволствието да си натопим залче във вкусния сос, връща в детството и носи вкусовете и ароматите на отминали щастливи дни.
Опитайте да приготвите гъбите по този начин и ви гарантирам, че ще останете доволни!
За месоядните - винаги може да сервирате ястието, като гарнитура.
Ето и какво ще ви е нужно, за да притотвите Гъби по овчарски.

Необходими продукти: за 3 порции

около 400 гр печурки
100 гр краве масло
2 месести градински домата
180 гр сирене - меко домашно сирене , моцарела и в краен случай краве сирене
1 ч. л червен пипер
2 големи глави кромид лук
черен пипер и сол на вкус
пресен магданоз - за поръсване при сервиране



Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете гъбите на едро ,лука и доматите на ситно.
Загрейте маслото в дълбок тиган.Запържете лука до златисто, добавете доматите и задушете. 
Прибавате гъбите. Гответе почти, докато ястието остане на мазнина.
Отгоре подредете сиренето, нарязано на филийки.
Похлупете тигана с капак, за да се задуши и сиренето.
Ако използвате домашно меко сирене или моцарела, сиренето леко се разтича и се получава много вкусно.
Ако не разполагате с такива сирена, може да използвате и краве сирене. Пак се получава много вкусно ( пробвах), но ви съветвам  да пробвате ястието и в оригинал.
На финала на готвенето поръсете с черен и червен пипер, подправете със сол (ако е необходимо) и поръсете с магданоз преди сервиране.
Да ви е сладко!


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар