Необходими продукти:
за блата:
3 бр. ябълки - настъргани на едро ренде и изстискани от сока
4 с.л смлени орехи
250 гр брашно
150 гр захар
4 яйца
2 с.л какао
1 ванилова захар
1 бакпулвер
100 гр разстопено масло - охладено
за шоколадовата глазура:
1/2 пакетче масло от 125 гр.
100 гр черен шоколад ( 50 - 60 % какао)
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбиваме захарта и яйцата с миксер. Добавяме маслото и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти (брашното смесено с бакпулвера, ябълките, смлените орехи, какаото и ванилията). Объркваме всичко с шпатула. Получава се смес с консистенция на кексово тесто.
Прехвърляме сместа в тавичка застлана с хартия за печене.
Печем на загрята на 180 гр. фурна на горен и долен реотан за около 35 мин.
Проверяваме за готовност с клечка за зъби или дървено шишче. Те трябва да излизат сухи от сладкиша при набождане. Охлаждаме сладкиша много добре, преди да го залеем с глазурата.
Приготвяме глазурата, като разпотяваме на водна баня шоколада и маслото.
Набождаме целия сладкиш с вилица и заливаме с глазурата.
Нарязваме на ромбове или квадрати и сервираме.
Приятен апетит!
Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!
Страхотна комбинация, Ради! Шоколад и ябълки! Записано. Целувки!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва Сонче! Целувки!
ОтговорИзтриване