Здравейте приятели!
Днес ви представям една салата със сезонни продукти, хрупкава, сочна и пълна с витамини.
Знаете, че през есенно - зимния период често забравяме за свежите зеленчуци и наблягаме повече на месото и по - тежките месни и хранителни ястия.
Традиционните салати включващи пресни домати и краставици, не са така вкусни, както през лятото.
Тази салата, която сервирам днес, е идеална за разноообразяване на седмичното ни меню.
Може да послужи като лека вечеря, в компанията на месо аламинут, или дори като добавка за сандвичи.
Дресинга е с прекрасния и идeaлен за целта Kikkoman Понзу Цитрус сос.
Сервирах салатата с Печено пиле в марината от Kikkoman Понзу Цитрус сос и босилково песто.
Бързо, лесно и невероятно вкусно.
И да ви напомня, че до края на предизвикателството на Kikkoman остават само 7 дни.
Включете се и вие, ако обичате да готвите и да експериментирате и освен, че ще зарадвате любимите си хора с вкусна храна, може да спечелите много награди.
- Покана за Kikkoman мастър клас – демонстрация на техники за използване на соев сос със специалното участие на шеф Петър Михалчев;
- Двадесет комплекта за приготвяне на вкусни ястия Kikkoman;
- Всеки участник получава подарък електронната книга с рецепти на Kikkoman "Традиционни рецепти естествено + К"!
За подробности може да кликнете Тук. Ако решите да подкрепите мен, използвайте тази Форма - Може да участвате и като Регистрирате касовата си бележка и участвате в надпреварата за 160 дневни награди, 24 седмични и една голяма награда (Универсален уред за готвене Tefal Optic Grill)
Необходими продукти:
1/2 прясна зелка- нарязаната на тънки жулиени
2 моркова - настъргани на едро ренде
парче глава от целина ( около 100 гр) - настъргана на едро ренде
200 гр сладка царевица от консерва
150 гр шунка - нарязана на тънки жулиени
връзка пресен магданоз - нарязан на ситно
черни маслини - за украса
черни маслини - за украса
за дресинга:
200 гр заквасена сметана
2-3 с.л - Kikkoman Понзу Цитрус сос
сол и черен пипер на вкус
2 с.л зехтин ( или олио)
Начин на приготвяне:
В подходяща купа поставяме първо нарязаното зеле и го претриваме с ръце, за да омекне. Добавяме останалите продукти, без тези за дресинга.В отделна купа разбиваме много добре с вилица сметаната, Kikkoman Понзу Цитрус сос, зехтина, солта и черния пипер. Разбъркваме много добре продуктите за салатата с дресинга и сервираме.
Продукти за Печено пиле с босилково песто и Kikkoman Понзу Цитрус сос
1 пиле - транжирано на отделни порционни парчета
3 с.л Kikkoman Понзу Цитрус сос
За босилковото песто:
листата от връзка пресен босилек
2 с.л смлени орехи или други ядки по ваш избор (предварително ги накиснете и обелете от люспите)
5 с.л зехтин
1/4 ч.ч настърган пармезан
2 ч.л пресно изцеден лимонов сок
черен пипер на вкус
Може да използвате и готово песто, но домашно приготвеното винаги е за предпочитане❤
Смиламе босилека и орехите в блендер. Добавяме 3 с.л зехтин и разбъркваме.Прибавяме пармезана , останалото количество зехтин, лимоновия сок, черния пипер и разбъркваме добре.
Натъркваме с ръце парчетата пиле с пестото от всички страни. Поставяме ги в тавичка. Заливаме с Kikkoman Понзу Цитрус сос и печем в загрята на 250 гр. фурна до приятна хрупкавост и загар на кожичката.
Не съм солила пилето допълнително ( използвах само солеността на Цитрусовия сос), но ако прецените може да посолите на вкус.
Ако ви е харесала рецептата, моля помогнете ми да я популяризирам като я споделите с бутоните по - долу в социална мрежа по ваш избор.
За да получавате първи новини за нови рецепти може да последвате страничката ми във Facebook
Всички мои рецепти със соев сос може да проследите Тук
Чудесна салатка, Ради! Страхотна и за гарнитура! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Сонче!
ОтговорИзтриване