Страници

Класически Кекс с Прясно мляко / Classic cake with milk





Наливайте кафето и заповядайте на  парче кекс.
Благодаря на Вили от Къкрещо гърненце за чудесната рецепта - тук в класически вариант, скоро и с добавки. Нямам търпение да изпробвам рецептатата с различни аромати и ядки.
Пекох кекса в правоъгълна  форма за кекс с незалепващо покритие (покрита с хартия за печене)

Резултат с изображение за правоъгълна форма за кекс

Необходимите продукти са:


3 яйца
1 ч.ч захар 
125 мл прясно мляко - или 2/3 от чаената чаша
100 мл олио - или 1/3 от чаената чаша
2 и 1/2 ч.ч брашно
2 ч.л Био Бакпулвер на Alnatura
1 капсула ванилия на д-р Йоткер


Резултат с изображение за био бакпулвер алнатура



Начин на приготвяне:


Яйцата и захарта се разбиват до побеляване с миксер. Последователно добавяме прясното мляко и олиото, следва пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
Изсипваме сместа във формата за печене и печем в загрята до 180 гр. фурна до суха клечка.
Изпеченият кекс охлаждаме върху решетка, поръсваме с пудра захар и сервираме с ароматно кафе или чай.
Да ви е сладко!







Ако ви е харесала рецептата, моля помогнете ми да я популяризирам като я споделите с бутоните по - долу в социална мрежа по ваш избор.
За да получавате първи новини за нови рецепти може да последвате страничката ми във Facebook


Няма коментари:

Публикуване на коментар