Здравейте, приятели на вкусната и здравословна, домашно приготвена храна!
Необходими продукти
200 г котидж сирене
5 яйца
100 г настърган кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
4 с.л. с връх Пълнозърнесто брашно от Лимец от български производител Земята на траките
5 яйца
100 г настърган кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
4 с.л. с връх Пълнозърнесто брашно от Лимец от български производител Земята на траките
с код за намаление Radi10
Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180°C.
Яйцата се разбиват добре, добавя се котидж сиренето и се разбърква до хомогенност. Постепенно се прибавят брашното, бакпулверът, чубрицата и настърганият кашкавал. Накрая се слагат маслините, нарязани на кръгчета.
Сместа се изсипва в намазнена форма за печене или в съд, зазстлан с хартия за печене и се пече около 30–35 минути, докато повърхността стане златиста и при проба с клечка тя излиза суха. Оставя се леко да се охлади преди рязане.
Нутриенти за една порция (при 8 парчета)
-
Калории: ~170 kcal
-
Белтъчини: ~13 г
-
Въглехидрати: ~6 г
-
Мазнини: ~10 г
-
Фибри: ~2 г
Хранителни ползи
Белтъчини от яйцата, котиджа и кашкавала – засищат и поддържат стабилна енергия.Лимецово брашно – съдържа повече минерали и фибри спрямо бялото брашно, подпомага храносмилането и поддържа по-бавен гликемичен отговор.
Маслините – богати на полезни мазнини и антиоксиданти.
Чубрица и зехтин (ако се ползва за намазняване) – допринасят с аромати и фитонутриенти.
За кого е тази рецепта?
За жени (и мъже), които търсят балансирана закуска без резки скокове на кръвната захар.
За хора с инсулинова резистентност, които не искат да се отказват от вкусните печива.
За ученици и работещи, които имат нужда от практична и хранителна храна за кутия.
За спортуващи, които искат лесно да комбинират белтъчини и въглехидрати.
За всеки, който цени чистите продукти и истинския вкус.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм.









Няма коментари:
Публикуване на коментар