Днес искам да ви разкажа за нов български бранд, произвеждащ чиста храна, който открих съвсем наскоро.
Представям ви Земята на траките - български производител на зърно и брашна без ГМО, добавки и консерванти, паста, широка гама аксесоари за любителите пекари и не на последно място - солети за деца, който са с минимално количество сол - натурални и с пармезан.
Вече изпробвах голяма част от брашната за направата на хляб с квас и различни домашни печива,
а днес е ред на тяхната паста Ризони (Арпа) от био пълнозърнест лимец.
Пастата е с много ниско съдържание на глутен, което я прави подходяща за хора с непоносимост към глутена и за спазването на специфични хранителни режими.
" Зрънцата" на това Ризони са с грапава текстура, за да задържат перфектно всеки сос за по-богат и плътен вкус.
И преди да преминем към рецептата искам да ви зарадвам и с моя промокод RADI 10, който може да използвате при поръчка. С него получавате отстъпка от 10% за всички непромоционални продукти.
Представеното тук Ризони може да поръчате директно от Тук.
Първата рецепта, която избрах да приготвя с Арпа от лимец е "Ризото" с манатарки и сушени домати. Както се разбира, това не е истинско ризото, защото не се готви с ориз, но видът на пастата, както и вкусът и консистенцията на ястието е съвсем същата.
Получи се превъзходна гозба с кремообразна структура и чудесен вкус и аромат.
За да си приготвите тази рецепта ще са ви нужни:
Необходими продукти - за около 3 големи порции
около 200 гр Ризони от Лимец - използвах малко по - малко от половината пакет
100 гр пресни или сушени манатарки
150 гр сушени домати в зехтин, нарязани на ситно
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици пречистено масло ГХИ или друга подходяща мазнина
3 с.л настърган пармезан
бучка краве масло - около 30 гр - за влагане преди сервиране
50 мл червено вини - използвах Тръстена - малина и мерло
сол и черен пипер на вкус
свеж магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е подготовката на гъбите, ако използвате сушени такива.
За целта ще трябва предварително да ги накиснете за около 10 мин. в топла вода, за да могат да омекнат, след което ще можете да ги нарежете на кубчета или лентички.
За приготвянето на това " Ризото" може да процедирате по два начина:
- да сварите пастата отделно в кипяща подсолена вода и след това да я прибавите към соса -7 мин. за ал Денте
- или да процедирате точно така, както се готви истинско ризото с ориз - т.е да го вложите директно
Аз избрах втория вариант, като се водих по инструкциите от сайта на Земята на траките, а именно, че при влагане на Ризони в супи и много ястия, то не е необходимо да варите предварително.
Използвах течност вода + вино - съотношението е , така както се готви ориз - 1:2 и точно за 10 мин, зрънцата бяха набъбнали до готовност.
Докато гъбите се накисват, може да се заемете с подготовката на останалите продукти за соса.
Обелете и нарежете лука на ситно, а скилидките чесън минете през преса.
В подходяща тенджерка или голям дълбок тиган загрейте пречистеното масло и запържете в него лука и чесъна. Веднага добавете накиснатите гъби, заедно с водата (ако използвате пресни, то няма нужда от накисване, но ще се наложи да добавите малко водичка) и продължете да готвите, докато гъбите омекнат. След като гъбите са почти готови, прибавете сушените домати и зрънцата ризони. Разбъркайте.
Добавете водата и варете 10 мин, като разбърквате периодично.
Когато зрънцата Ризони омекнат, добавете и виното, подправете със сол и черен пипер на вкус
(внимавайте със солта, защото пармезанът също е солен).
Оставете да къкри на изключен котлон за още няколко минути.
Преди да сервирате, добавете бучица краве масло, поръсете щедро с пармезан и пресен магданоз за свежест.
И сега да споделя как се отрази това ястие на моя режим при Инсулинова резистентност.
Това, което виждате на снимките е количество за здрави хора.
Както знаете, стартирам храненето си с голяма салата, подправена със зехтин и лимонов сок.
Почти винаги добавям и достатъчно протеин - в този случай това бяха свински ребърца на фурна, дълго мариновани.
А Арпата за мен беше една щепа от това, което виждате и представлява въглехидрат в чинията ми за конкретното хранене - обяд.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар