Страници

Нисковъглехидратно задушено ароматно пилешко с тиква / Low-carb braised aromatic chicken stew with pumpkin



Здравейте, приятели!

След вкусните безглутенови гевречета с тиква, днес ви предлагам още една рецепта с царицата на есента.

Това ястия ще ви очарова с ароматите си. Идеално е за всички, които са на нисковъглехидратен режим и не само.


Отлично замества картофите в любимите ни топли ястия с пиле, които бавно къкрят под капак. Получавате питателно сезонно ястие с нисък гликемичен индекс.

С добавка на чесън, джинжифил и куркума - естествена грижа за имунитета в сезона на настинките и гриповете.


Необходими продукти – за около 5 порции

2 супени лъжици зехтин

500 гр пилешки гърди – нарязани на кубчета

2 големи глави лук

5 скилидки чесън

200 гр гъби печурки

5 червени чушки – капия

2 месести домата

1 супена лъжица къри на прах

1 ч. л. сух риган

1/2 ч. л. смлян джинджифил

1/2 ч. л. смляна канела

400 гр тиква – обелена и нарязана на кубчета

2 големи моркова, обелени и нарязани на кубчета

морска сол и черен пипер на вкус

 за сервиране:

връзка пресен магданоз

гъсто кисело мляко




 Начин на приготвяне:


Приготвям това ястия в голям дълбок тиган с капак.

Може да използвате и широка ниска тенджера с капак.

Загрейте зехтина и запържете пилешкото месо за кратко от всички страни – докато побелее. Добавете лука, нарязан на полумесеци и скилидките чесън. Гответе, като разбърквате периодично, докато излишната вода се изпари.Подправете със сол, черен пипер, къри и риган. Добавете и настъргания джинжифил, морковите, тиквата, чушките и гъбите. Сотирайте за около 3-5 мин. На финала прибавете и доматите – нарязани на кубчета. Разбъркайте, намалете котлона ( при мен до степен 5 от общо 9), поставете капака и оставете ястието да къкри до готовност на зеленчуците.

Сервирайте топло с топка гъсто кисело мляко и поръсено с пресен магданоз.


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!







 

Няма коментари:

Публикуване на коментар