Здравейте, приятели!
След вкусните безглутенови гевречета с тиква, днес ви предлагам още една рецепта с царицата на есента.
Това ястия ще ви очарова с ароматите си. Идеално е за
всички, които са на нисковъглехидратен режим и не само.
Отлично замества картофите в любимите ни топли ястия с
пиле, които бавно къкрят под капак. Получавате питателно сезонно ястие с нисък
гликемичен индекс.
С добавка на чесън, джинжифил и куркума - естествена грижа за имунитета в сезона на настинките и гриповете.
Необходими продукти – за около 5 порции
2 супени лъжици зехтин
500 гр пилешки гърди – нарязани на
кубчета
2 големи глави лук
5 скилидки чесън
200 гр гъби печурки
5 червени чушки – капия
2 месести домата
1 супена лъжица къри на прах
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. смляна канела
400 гр тиква – обелена и нарязана на кубчета
2 големи моркова, обелени и
нарязани на
кубчета
морска сол и черен пипер на
вкус
за сервиране:
връзка
пресен магданоз
гъсто кисело мляко
Начин на приготвяне:
Приготвям това ястия в голям дълбок тиган с
капак.
Може да използвате и широка ниска тенджера с
капак.
Загрейте зехтина и запържете пилешкото месо
за кратко от всички страни – докато побелее. Добавете лука, нарязан на
полумесеци и скилидките чесън. Гответе, като разбърквате периодично, докато
излишната вода се изпари.Подправете със сол, черен пипер, къри и риган.
Добавете и настъргания джинжифил, морковите, тиквата, чушките и гъбите.
Сотирайте за около 3-5 мин. На финала прибавете и доматите – нарязани на
кубчета. Разбъркайте, намалете котлона ( при мен до степен 5 от общо 9),
поставете капака и оставете ястието да къкри до готовност на зеленчуците.
Сервирайте топло с топка гъсто кисело мляко и поръсено с пресен магданоз.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар