Здравейте, приятели!
Споделяла съм ви вече, че много обичам рецепти, които са режимни, но се харесват на всички у дома.
Това сочно пиле с доматен сос и моцарела е точно такова.
Приготвя се изключително бързо, така че си го запазете за средата на седмицата, когато батериите ви вече са изтощени.
Свежа салата за поднасяне е почти задължителна. За нережимните членове на семейството може да сервирате и с вкусен оризов пилаф.
Рецептата открих при една супер симпатична Мама, която готви Кето и която аз следя съвсем от скоро.
Сърдечно благодаря за вдъхновението!
Няма да съм аз, ако не адаптирам рецептата - знаете си.
Ето и моят прочит на пилешко филе с доматен сос и моцарела на фурна.
Необходими продукти:
1 опаковка пилешки гърди - около 600 гр
125 гр сирене моцарела
100 гр доматена паста
50 гр меко масло
3 стръка пресен лук
една скилидка чесън - пресована
подправки -сол, черен пипер, кайенски пипер, риган
Начин на приготвяне.
Разполових всяко парче пилешки гърди на две - получиха се 6 порционни парчета общо.
Посолих и натрих добре месото с подправките.
В голяма купа смесих доматената паста, настърганото сирене моцарела, пресния лук - нарязан на много ситно, мекото масло и чесъна.
Прибавих парчетата месо в купата и разбърках много добре, за да се овкуси месото.
Подредих овкусеното пилешко месо в тавичка намазана с малко зехтин.
Пекох в предварително загрята фурна на 200 гр. до готовност - отнема около 30-40 мин. за да побелее месото, но и да остане сочно.
Сервирах пилето поръсено въс свеж магданоз, кубченца моцарела и свежа зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар