Здравейте, приятели!
Подготовката за празниците кипи с с пълна сила, но тази година нищо не правя на всяка цена.
Наслаждавам се на момента и не трупам сладкиши, като за три пекарни, както преди години.
Пробвам почти всеки ден нови рецепти, просто защото ни харесва да ухае на Коледа, въздухът да е изпълнен с аромат на детство и очакване на нова надежда.
За мен Коледа е тишина, притихване, семейство и любов.
Бързам да споделя с вас тези вкусни маслени бисквитки от тази неделя.
Рецептата е на Радостина Гюрова, за което й благодаря сърдечно!
Приготвих ги с леки мои интерпретации и горещо ви ги препоръчвам.
Изпълних рецептата с мазнина 50/50 - масло и мас.
Получиха се топящи се в устата ронливи сладки, точно като масленките от детсвото, но с ядки и стафиди.
Наслада във всяка хапка!
Необходими продукти:
300 гр брашно
80 гр пудра захар
щипка сол
1капсула ванилия на д-р Йоткер
настъргана кора на половин био лимон
220 гр масло - сложих 50/50 масло и мас
2 яйчни белтъка
80 гр едро нарязани орехи или шам фъстък
100 гр стафиди или сушени червени боровинки - аз сложих златни и черни стафиди предварително накиснати в ром за 3 часа ( или докато набъбнат леко)
Начин на приготвяне:
От всички съставки се замесва меко тесто, увива се в свежо фолио и престоява в хладилник поне два часа, може и цяла нощ.
От тестото се оформят цилиндри, режат се на не много дебели филиики, подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 гр. до леко розово. След като изстинат се поръсват с пудра захар. Вкусни са и веднага, но ако останат и ги съхраните в кутия, разгръщат ароматите си още повече.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар