Здравейте, приятели!
В сезона на крушите сме.
Не знам защо, но у дома рядко консумираме круши в сурово състояние.
Затова пък ги влагам в най - различни и ароматни сладкиши.
Не мога да кажа кои видове сладкиши ми допадат повече - тези с ябълки или тези с круши, но и едните и другите крият своето очарование и изкусителен аромат на златна и уютна есен.
Сладкишът, които Ви предлагам днес е с малко брашно и много плодове и самата му текстура е креместа и много сочна.
Когато приготвяте тестото, ще ви се стори рядко, но не се изкушавайте да добавяте от себе си още брашно.
Точно така трябва да бъде.
Може да ароматизирате само с ванилия, но аз добавих и няколко капки ромова есенция на д-р Йоткер. Получи се много ароматен, лек, сочен и вкусен сладкиш.
Необходими продукти:
за тортена форма с падащи стени и размери 24 см.
2 яйца
Шипка сол
100 г захар
1 чаена лъжичка ванилова захар
100 мл мляко
20 г разтопено масло
Кората на 1 лимон - по желание (добавям само ако разполагам с био лимони)
80 г пшенично брашно
5 твърди круши
сокът от половин лимон
1 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер яйцата и щипка сол. Добавете захарта и ваниловата захар и разбийте отново с миксера до пяна.
Прибавете прясното мляко и разтопеното масло, пресятото брашно и бакпулвера. Отново разбийте, докато се получи рядко тесто (като боза).
Обелете крушите. Почистете от семките и нарежете плодовете на много тънки филийки.
Подредете ги на дъното на формата, предварително застлана с хартия за печене и ги поръсете с лимоновия сок и бадемовата есенция.
Излейте отгоре тестото и разбъркайте много внимателно и нежно, така че плодовете да се обгърнат с тесто от всички страни.
Поставете сладкиша в предварително загрята на 180 гр. фурна и печете около 40-50 мин. или до приятен златист загар.
Извадете от фурната, охладете добре, освободете ринга, поръсете с пудра захар (по желание) или сервирайте с топка бита сметана.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.
Благодаря!
ОтговорИзтриванеОбожавам кулинарията! Чудесна новина! С радост посещавам този сайт всеки ден! Поздрави и успех с развитието му! Павел
Здравейте!Благодаря Ви за положителната обратна връзка! Радвам се, че Ви харесва моя блог и ще бъде чудесно да споделите, ако сте готвили по някоя рецепта. Хубав ден!
ИзтриванеОбожавам да посещавам сайтове за кулинария! Чесот прекарвам времето си в кухнята!
ОтговорИзтриванеТози сайт е страхотен! Радвам се, че успях да прочета тази публикация! Успех с развитието му!
Прочетете още ...
☯ Здрави офис столове
☯ Офис столове от Sedni.bg
☯ Офис мебели от Интеза Ком
Здравейте,Мария! Благодаря Ви за добрите думи! Добре сте дошла в моя блог. Ако желаете може да ме последвате и в Инстаграм - @radibicheva. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриване