Страници

Чесново пилешко с лимон и сушени домати в сметанов сос / Garlic chicken with lemon and dried tomatoes in cream sauce




Здравейте, приятели. В  instagram профила ми ви показах в стори това крехко и много апетитно чесново пиле и вие пожелахте цялата рецепта.

Затова бързам да ви я споделя.
Приготвено по този начин, пилето остава много крехко, а в съчетание със сметаната и ароматите се получи страхотен кадифен вкус, който у дома всички харесаха. 
За гарнитура приготвих пресни картофи на фурна с масло.
За възрастните сервирах пилето в компанията на изстудено бяло вино, а за децата с любим сок.
Пожелавам ви хубава вечер и се наслаждавайте с пълни шепи на ароматите, вкусовете и цветовете на лятото!

Необходими продукти - за 4 порции

800 гр пилешко филе - по 200 гр на порция.
3 скилидки чесън
2 бр лимони - един от тях обелен, филетиран и нарязан на едро, а другия за сервиране
100 гр сушени домати - използвах сушени домати на Струма Фрут , като предварително ги накисвам в хладка вода за около час, докато приготвям останалите продукти
връзка пресен магданоз
200 мл готварска сметана
60 гр краве масло - за запечатване на пилето
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото в тиган. Натрийте парчетата пилешко филе (моите бяха 4 бр. в тарелка) със сол и черен пипер, без да ги нарязвате. Гответе ги цели.
Запечатайте пилешкото филе в маслото от двете страни за около минута или докато месото побелее, но без да хваща коричка.
Прехвърлете месото в тава и допечете в загрята на 200 гр .фурна за около 20 мин.
Наситнените скилидки чесън запържете за кратко в същия тиган. Прибавете сметаната, ситно нарязаните сушени домати и лимоновите резени. Овкусете със сол и черен пипер.
Прехвърлете соса върху сготвеното пиле, прибавете ситно нарязания магданоз, разбъркайте внимателно, за да се смесят вкусовете и сервирайте с подходяща гарнитура и резени пресен лимон.
Да ви е сладко!


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!

























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар