Необходими продукти:
6 яйца
100 мл. прясно мляко
1 ч.л босилек
150 гр настърган на едро ренде кашкавал
50 гр краве масло
1 глава стар лук
1 скилидка чесън - пресована
1 връзка пресен лук
около 600 гр пресен спанак
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата и прясното мляко. Прибавяме солта, босилека и настъргания кашкавал.Отделно разтопяваме маслото в тиган. Прибавяме вътре пресования чесън и ситно нарязания стар лук. Когато лукът се задуши, добавяме измития и нарязан спанак. Готвим 5-6 мин., докато спанакът омекне и намали обема си наполовина.
Намазваме с масло тавичката в която ще печем ястието.
Прехвърляме в нея задушената смес от спанак и лук.Отгоре заливаме с яйчената смес.
Поръсваме със ситно нарязан пресен лук.
Покриваме тавичката с алуминиево фолио.
Печем ястието във фурна, загрята на 200 гр, под фолиото за 10 мин.
След това махаме фолиото и запичаме отново за 10 мин на 200 гр.
Нарязваме фритатата на парчета и сервираме с подходяща зелена салата или млечно - чеснов сос.
Да ви е сладко!
Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар