Страници

Макаронена салата с риба тон и авокадо / Avocado Tuna Pasta Salad



Необходими продукти: за около 5-6 порции


1 пакет паста Barilla - в този случай съм използвала Пене /Penne/ , но може да използвате всеки вид паста с тръбовидна форма( Гарганели /Garganelli pasta/Дитали /Ditali/, Дзити /Ziti/ и др.
Консерва риба Тон - 160 гр
2 бр. добре узряло авокадо
1 лимон
кисели краставички - количеството им може да варира, на това количество продукти слагам около 5-6 бр, средни по големина краставички
1 връзка пресен копър
250 гр майонеза - използвам Премиум майонеа на Олинеза
100 гр маслини Каламата без костилки
прясно смлян черен пипер Меланж (смес от черен, бял, зелен и розов пипер - използвам на Kotanyi), може да замените с млян черен пипер - на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката.
Отцедете добре от водата и охладете.
Прехвърлете в голяма купа за салата или салатиера.
Добавете при пастата филето риба тон, нарязаните на колелца кисели краставички, нарязаното на кубченца авокадо, маслините нарязани на кръгчета, копъра (нарязан наситно) и майонезата.
Подправете със сол,черен пипер на вкус и сока на половин лимон. 
Опитайте на вкус и ако е необходимо коригирайте количеството сол и лимонов сок, така че да ви е вкусно.
Разбъркайте салатата внимателно, украсете с резенчета лимон и стръкче пресен копър и поднесете.
Приятен апетит приятели!





Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.

Благодаря ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар